Sudski tumač za slovenački jezik

Besplatna procena prevoda

Popunite odgovarajući formular ispod za beplatnu procenu prevoda:

  Vrsta usluge

  Prevod sa

  Prevod na

  Rok izrade

   Vrsta usluge

   Prevod sa

   Prevod na

   Upišite broj sati

   Oprema

    Prevod sa

    Prevod na

    Rok izrade

    Slovenački jezik pripada grupi južnoslovenskih jezika a poznat je i pod nazivom slovenski jezik. Maternji je jezik za oko dva miliona Slovenaca a govore ga nacionalne manjine u Austriji, Italiji, Trstu, Hrvatskoj i Mađarskoj. 

    Mukotrpan posao Ćirila i Metodija na stvaranju prvog slovenskog književnog jezika i njihovog prvog pisma, finalizovan je odlaskom ovih prosvećenih Grka u misiju širenja hrišćanstva među moravskim Slovenima. Pri prevođenju neminovan je bio prodor grčke leksike za pojmove koje Sloveni nisu imali. Prevođenje bogoslužbenih knjiga već je bilo završeno u Vizantiji a misija je na severozapadu počela 863. godine, te se ona uzima kao godina početka slovenske pismenosti.

    Prvu slovenačku gramatiku napisao je Adam Bohorič 1584. godine a prvi rečnik (nemačko-latinsko-slovensko-italijanski) napisao je Jeronim Megiser 1592. godine. Slovenački jezik je danas dobro opisan, istražen a poslednji “Slovenski pravopis” napisan je 2001. godine. Na slovenačkom jeziku stvarali su Ivan Cankar, France Prešern, Jernej Kopitar, Anton Aškerc, Oton Župančić, Prežihov Voranc, Valentin Vodnik, Tone Seliškar, Primož Trubar i mnogi drugi.

    Slovenačke firme su česti poslovni partneri zbog čega postoji značajna potreba za prevođenjem i upotrebom slovenačkog jezika u Srbiji. Prevodilačka agencija LEXICA sa svojim prevodiocima i sudskim tumačima za slovenački jezik pruža sve vrste usmenih i pisanih prevoda. Angažujte našeg prevodioca za slovenački jezik kada Vam je potrebno prevođenje sa srpskog na slovenački ili sa slovenačkog na srpski jezik. 

    Sudski tumač za slovenački jezik stoji Vam na raspolaganju pri overi potpisa pred nadležnim organima.Prilikom sklapanja braka, ukoliko je jedan od supružnika strani državljanin koji ne govori srpski jezik, obavezno je prisustvo ovlašćenog sudskog tumača na dan zakazivanja venčanja kao i na sam dan venčanja.

    • prevod sa slovenačkog na srpski jezik
    • prevod sa srpskog na slovenački jezik
    • prevod sa slovenačkog na engleski jezik
    • prevod sa engleskog na slovenački jezik
    • prevod sa slovenačkog na italijanski jezik
    • prevod sa italijanskog na slovenački jezik
    • prevod sa overom sudskog tumača za slovenački jezik
    John Huang
    John Huang
    2023-05-01
    I needed several court certified translation between Serbian, English, and Chinese, and also needed a certified court translator with me during an official ceremony. JAnja and her team at Lexica was able to provide this in a quick and professional manner. She is kind and very helpful. I highly recommend.
    Дмитрий Гребенников
    Дмитрий Гребенников
    2023-04-09
    Barbara Nikolic
    Barbara Nikolic
    2023-03-08
    Marija Tomin
    Marija Tomin
    2023-03-05
    Nenad Babic
    Nenad Babic
    2022-11-21
    Maksimalno profesionalni i ljubazni. Vrhunska usluga. 10+
    Svetlana Paskas
    Svetlana Paskas
    2022-11-18
    Nikola Samardzic
    Nikola Samardzic
    2022-09-23
    Sarge Lije
    Sarge Lije
    2022-09-20
    Alexander Arbuzov
    Alexander Arbuzov
    2022-09-20
    Danijela Mjesecevic
    Danijela Mjesecevic
    2022-09-10