Sudski tumač za slovenački jezik

Unesite podatke kako biste dobili besplatnu procenu.​

  Vrsta usluge

  Prevod sa

  Prevod na

  Rok izrade

  Unesite dokument

   Vrsta usluge

   Prevod sa

   Prevod na

   Upišite broj sati

   Oprema

   Slovenački jezik pripada grupi južnoslovenskih jezika a poznat je i pod nazivom slovenski jezik. Maternji je jezik za oko dva miliona Slovenaca a govore ga nacionalne manjine u Austriji, Italiji, Trstu, Hrvatskoj i Mađarskoj. 

   Mukotrpan posao Ćirila i Metodija na stvaranju prvog slovenskog književnog jezika i njihovog prvog pisma, finalizovan je odlaskom ovih prosvećenih Grka u misiju širenja hrišćanstva među moravskim Slovenima. Pri prevođenju neminovan je bio prodor grčke leksike za pojmove koje Sloveni nisu imali. Prevođenje bogoslužbenih knjiga već je bilo završeno u Vizantiji a misija je na severozapadu počela 863. godine, te se ona uzima kao godina početka slovenske pismenosti.

   Prvu slovenačku gramatiku napisao je Adam Bohorič 1584. godine a prvi rečnik (nemačko-latinsko-slovensko-italijanski) napisao je Jeronim Megiser 1592. godine. Slovenački jezik je danas dobro opisan, istražen a poslednji “Slovenski pravopis” napisan je 2001. godine. Na slovenačkom jeziku stvarali su Ivan Cankar, France Prešern, Jernej Kopitar, Anton Aškerc, Oton Župančić, Prežihov Voranc, Valentin Vodnik, Tone Seliškar, Primož Trubar i mnogi drugi.

   Slovenačke firme su česti poslovni partneri zbog čega postoji značajna potreba za prevođenjem i upotrebom slovenačkog jezika u Srbiji. Prevodilačka agencija LEXICA sa svojim prevodiocima i sudskim tumačima za slovenački jezik pruža sve vrste usmenih i pisanih prevoda. Angažujte našeg prevodioca za slovenački jezik kada Vam je potrebno prevođenje sa srpskog na slovenački ili sa slovenačkog na srpski jezik. 

   Sudski tumač za slovenački jezik stoji Vam na raspolaganju pri overi potpisa pred nadležnim organima.Prilikom sklapanja braka, ukoliko je jedan od supružnika strani državljanin koji ne govori srpski jezik, obavezno je prisustvo ovlašćenog sudskog tumača na dan zakazivanja venčanja kao i na sam dan venčanja.

   • prevod sa slovenačkog na srpski jezik
   • prevod sa srpskog na slovenački jezik
   • prevod sa slovenačkog na engleski jezik
   • prevod sa engleskog na slovenački jezik
   • prevod sa slovenačkog na italijanski jezik
   • prevod sa italijanskog na slovenački jezik
   • prevod sa overom sudskog tumača za slovenački jezik
   Zdenka Majster
   Zdenka Majster
   2022-07-21
   Fast, kind and professional.
   gordana jeftic
   gordana jeftic
   2022-07-20
   Brzi i efikasni
   Biljana Nikolić
   Biljana Nikolić
   2022-06-06
   Kada mi je potrebna profesionalna i efikasna usluga sudskog prevoda zadnjih 10 godina koristim usluge agencije i uvek su pružali visok standrad usluga i zato ih svojim rečima želim nagraditi i širiti lepu reč koja je veliko hvala što takve agencije postoje.
   Ana Jerotic
   Ana Jerotic
   2022-05-27
   Brza usluga, jako ljubazni i uslužni. Prezadovoljna celom uslugom.